Update Windows 10


Wil je Windows 10 op je pc installeren?
Voordat je aan de slag kunt gaan, heb je eerst een licentie nodig voor het installeren van Windows 10. Vervolgens download je het hulpprogramma voor het maken van media. Zie de onderstaande instructies voor meer informatie over het gebruik van het hulpprogramma.


Deze pc met het hulpprogramma upgraden naar Windows 10 (klik voor meer of minder informatie)
Deze instructies gelden wanneer je:
Je beschikt over een licentie voor het installeren van Windows 10  en voert een upgrade van deze pc uit vanaf Windows 7 of Windows 8.1.
Windows 10 opnieuw moet installeren op een pc waarop je eerder Windows 10 hebt geactiveerd.
Windows 10 installeert op een pc met Windows XP of Windows Vista, of als je installatiemedia moet maken om Windows 10 op een andere pc te installeren; zie onderstaande sectie Het hulpprogramma voor het maken van installatiemedia (USB-flashstation, dvd of ISO-bestand) gebruiken om Windows 10 op een andere pc te installeren.

Opmerking: Controleer voordat je Windows 10 installeert of je pc voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 10. We raden je aan ook de website van de pc-fabrikant te bezoeken voor aanvullende informatie over de laatste stuurprogramma’s en compatibele hardware.

1. Kies Download hulpprogramma en vervolgens Uitvoeren. Je moet beheerder zijn om dit hulpprogramma te kunnen uitvoeren.
2. Kies op de pagina LicentievoorwaardenAkkoord als je het met de voorwaarden eens bent.
3. Kies op de pagina Wat wilt u doen? achtereenvolgens Deze pc nu bijwerken en Volgende.
4. Nadat je het besturingssysteem hebt gedownload en geïnstalleerd, volg je de instructies om Windows 10 in te stellen op je pc. Alle edities van Windows 10 zijn beschikbaar als je Windows 10 selecteert, behalve de Enterprise Edition. Ga naar het Volume Licensing Service Center voor meer informatie over de Enterprise Edition.

Als je geen licentie hebt om Windows 10 te installeren en nog geen upgrade hebt uitgevoerd, kun je hier een exemplaar kopen: https://www.microsoft.com/nl-nl/windows/get-windows-10.
Als je eerder een upgrade naar Windows 10 hebt uitgevoerd op deze pc en nu het besturingssysteem opnieuw installeert, hoef je geen productcode in te voeren. Je exemplaar van Windows 10 wordt later automatisch geactiveerd met je digitale licentie.
Als Windows 10 geïnstalleerd kan worden, zie je een overzicht van hetgeen je hebt geselecteerd en wat er tijdens de upgrade wordt behouden. Kies Wijzigen wat je wilt behouden om in te stellen dat je Persoonlijke bestanden en apps wilt behouden of Alleen persoonlijke bestanden wilt behouden of ervoor kiest tijdens de upgrade Niets te behouden.
Sla geopende apps en bestanden op en sluit ze af voordat je Installeren kiest.
De installatie van Windows 10 kan enige tijd duren en je pc zal een aantal malen opnieuw opstarten.
Schakel je computer niet uit.